مجله

دلایل خرابی ترمز دستی

دلایل خرابی ترمز دستی

خرابی ترمز دستی را نباید نادیده اش بگیرید چون امنیت خودتان و دیگران رو به خطر می اندازد. اگر بعد از کشیدن ترمز دستی، خودرو همچنان حرکت می‌کند، بدانید که وضعیت ترمز دستی خودرویتان اصلا خوب نیست. البته تمام نشانه های خرابی ترمز دستی این قدر واضح نیستند.

دلایل خرابی ترمز دستی

علاوه‌بر استفاده نادرست و اطلاع نداشتن از شرایط نگهداری ترمز دستی، عوامل بیرونی هم زمینه‌ساز خرابی ترمز دستی هستند که ازجمله رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. آلودگی هوا

اگر در محل زندگی شما گرد‌وغبار و آلودگی هوا زیاد است، امکان نشت این آلودگی‌ها به داخل بدنه خودرو و چسبیدن‌شان به سیم‌های سیستم ترمز دستی یا لنت‌های ترمز وجود دارد. این آلودگی‌ها در طولانی‌مدت به عملکرد صحیح ترمز دستی آسیب وارد خواهند کرد.

۲. کشیدن بیش‌ازحد ترمز دستی

با کشیدن بیش‌ازحد و غیرضروری ترمز دستی احتمال گیر کردن و قفل‌کردن ترمزهای خودرو به دیواره کاسه چرخ زیاد می‌شود. در این صورت حتی با رها کردن ترمز دستی هم تغییری در وضعیت خودرو ایجاد نمی‌شود. اگر خودرو در چنین وضعیتی قرار گرفت، می‌توانید خودرو را کمی به جلو و عقب تکان دهید یا چندین‌بار پشت سر هم ترمز را بکشید و رها کنید. کسانی هم که دانش فنی دارند می‌توانند به‌صورت دستی، کابل‌های ترمز در زیر خودرو را کمی بکِشند تا ترمز رها شود. اگر با انجام این کارها مشکل حل نشد، با یدک‌کش خودرو تماس بگیرید تا شما را به نزدیک‌ترین تعمیرگاه منتقل کند.

۳. یخ زدن ترمز الکترونیکی

در آب‌وهوای سرد‌ومرطوب احتمال یخ زدن ترمز الکترونیکی خودرو زیاد است. اگر در منطقه‌ای با چنین آب‌وهوایی زندگی می‌کنید و ترمز دستی شما از نوع برقی است، پیشنهاد می‌کنیم که پیش از حرکت، خودرو را درجا کمی روشن نگه دارید تا گرم شود.

دلایل خرابی ترمز دستی

نشانه‌های خرابی ترمز دستی

اگر با نحوه عملکرد سیستم ترمز دستی آشنایی داشته باشید، می‌توانید خرابی‌ها و آسیب‌های آن را بهتر و زودتر تشخیص دهید.

ترمز دستی‌ها معمولا از سه بخش اهرم، سیم و جعبه لنت تشکیل شده‌اند. در برخی از خودروها ترمز دستی یک سیم و در برخی دو سیم دارد. با کشیدن اهرم ترمز دستی، سیم متصل به لنت چرخ‌های عقب خودرو کشیده و خودرو توقف می‌شود.

۱. متوقف نشدن خودرو بعد از کشیدن ترمز دستی

یکی از نشانه‌های خرابی ترمز دستی این است که ترمز دستی را می‌کشید اما خودرو متوقف نمی‌شود. این مسئله دلایل زیادی دارد مثلا ممکن است کابل ترمز دستی پوسیده باشد یا عملکرد سیستم الکترونیکی دچار نقص شده باشد.

۲. روشن شدن چراغ چک ترمز دستی

کنار نشانگر سرعت، چراغ هشداری با علامت P وجود دارد که مربوط به ترمز دستی یا ترمز پارک است. اگر ترمز دستی خوابیده باشد و این چراغ چک روشن شود یا چشمک بزند یا اینکه بعد از کشیدن ترمز دستی روشن نشود، نشانه این است که ترمز دستی خراب شده است.

۳. خرابی اهرم ترمز دستی

یکی از شایع‌ترین خرابی‌های ترمز دستی مربوط به اهرم یا دسته آن است. این نوع خرابی اکثرا به‌خاطر فشار ندادن دکمه ترمز دستی است. در ترمز دستی‌های اهرمی، دکمه‌ای در انتهایی‌ترین بخش اهرم وجود دارد که اول باید آن را به داخل فشار دهید و سپس ترمز دستی را بکشید. بسیاری از افراد به‌خاطر اینکه زور زیادی برای کشیدن ترمز دستی نیاز نیست یا اینکه صدای کشیدن ترمز دستی بدون فشار دادن دکمه را دوست دارند، دکمه را نمی‌زنند. اما همین کار در بلندمدت باعث خرابی دندانه‌های داخل اهرم،‌ کم‌شدن پایداری و درنتیجه خرابی ترمز دستی می‌شود.

۴. اصطکاک کفشک و کاسه

گاهی با اینکه ترمز دستی پایین است اما باز اصطکاک خودرو و زمین بیشتر از حالت عادی است. یعنی انگار هنوز ترمز دستی کشیده شده است. متأسفانه در این حالت هم به‌دلیل اصطکاک کفشک با کاسه شاهد نوع دیگری از خرابی ترمز دستی هستیم.

۵. شتاب کمتر نسبت به گذشته

یکی دیگر از نشانه‌های خرابی ترمز دستی به شتاب خودرو برمی‌گردد. کم بودن شتاب خودرو نسبت به گذشته به‌دلیل درگیر بودن سیستم ترمز است که بخشی آن متوجه ترمز دستی است. اگر در زمان رانندگی متوجه شدید خودرو مانند گذشته شتاب نمی‌گیرد، حتما خودرو را نزد تعمیرکار ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید